Hett i grillbranschen

Svenskarna grillar allt mer och allt dyrare. Svenska återförsäljare som Plantagen och Siba rapporterar om en uppåtgående trend i försäljningen de senaste åren. Men vilken grill ska man välja? SvD tittar närmare på fyra varianter.

Under strecket
Publicerad
Annons

Få kan protestera mot att kolgrillen är originalet. Den är ju egentligen en lägereld med galler på. När det gäller smaken på maten tycker många kockar att den vinner över sina konkurrenter elgrillen och gasolgrillen. Amerikanska märket Weber har gjort klotgrillar sedan 50-talet, men det finns många andra tillverkare som också saluför modellen, exempelvis tyska Landmann.

Enligt prisjämförelsesajter på nätet finns det åtminstone 80 olika modeller på den svenska marknaden. Den billigaste bordsvarianten går att få för hundralappen medan de stora märkesgrillarna som är gjorda för restauranger och stora familjer kostar upp emot 20000 kronor.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons