Annons

Hetaste ministernamnen – bara en är given

Maria Rankka, Erik Thedéen, Elisabeth Thand Ringqvist och Jonas Hjelm är, beroende på regeringens färg, möjliga rekryteringar från näringslivet i en ny regering, enligt SvD:s källor. Annars talar det besvärliga politiska läget för att utrymmet för ”externa” ministerrekryteringar är ovanligt litet.

Uppdaterad
Publicerad
Elisabeth Thand Ringqvist, Erik Thedéen och Maria Rankka är några av de näringslivsprofiler som nämns i spekulationer om ministerposter.
Elisabeth Thand Ringqvist, Erik Thedéen och Maria Rankka är några av de näringslivsprofiler som nämns i spekulationer om ministerposter. Foto: TT, SvD

SvD har ringt runt till ett antal personer med inblick i partiernas politiska processer och bett dem spekulera i vilka personer som kan komma i fråga för ”näringslivsposterna” i en kommande regering, framför allt finansminister, näringsminister, finansmarknadsminister och handelsminister. För att källorna ska kunna berätta vad de vet har vi låtit dem vara anonyma.

Elisabeth Thand Ringqvist, Erik Thedéen och Maria Rankka är några av de näringslivsprofiler som nämns i spekulationer om ministerposter.

Foto: TT, SvD Bild 1 av 6

Maria Rankka, vd Stockholms Handelskammare.

Foto: Magnus Hjalmarson Neideman Bild 2 av 6

Elisabeth Thand Ringqvist, vd på Företagarna.

Foto: Carl Bredberg Bild 3 av 6

Erik Thedéen, generaldirektör på Finansinspektionen.

Foto: Magnus Hjalmarson Neideman Bild 4 av 6

Folksams vd Jens Henriksson.

Foto: Jonas Ekströmer/TT Bild 5 av 6

Saab-direktören Jonas Hjelm.

Foto: Magnus Hjalmarson Neideman Bild 6 av 6
Annons
Annons
Annons