Hetare bardiskar kan du inte hänga vid i Stockholm

Hibou, Alma och esset Josephine Sondlo på Bio Rio.
Hibou, Alma och esset Josephine Sondlo på Bio Rio.

Rejält alkoholfritt utbud, råvaror i säsong – och helst inga sugrör i plast. De internationella bartrenderna syns också i Stockholms nya barutbud. SvD:s Anna Norström guidar till de fem allra hetaste bardiskarna.

Under strecket
Publicerad
A bar called Gemma.

A bar called Gemma.

Foto: J E Parker
Hibou.

Hibou.

Foto: Danger Österlin
Josephine Sondlo på Rio Bar & Grill

Josephine Sondlo på Rio Bar & Grill

Foto: Bio Rio
Yvonne Tram på Copine.

Yvonne Tram på Copine.

Foto: Copine
Cocktail på Alma.

Cocktail på Alma.

Foto: Emil Fagander
Annons

A bar called Gemma, förkortas kort och gott till Gemma. Vem hon är som fått ge namn åt detta ställe förblir oklart. Men bakom baren står Johan Evers med ett välfyllt bar-cv.

Gemma är pyttelitet, 28 sittplatser, så ett hett tips är att boka bord på helgerna. De 33 drinkarna på listan är uppdelade enligt tekniker: skaka, röra, kasta, kolsyra och swizzla. På det kolsyrade temat finns en läskande god Pina Colada och det alkoholfria utbudet är lika välarbetat som det med procent i. Inspirationskällan är kvarterskrogen känd från tv-serien Cheers. 

Annons
Annons
Annons