Het höst i trendiga kvarter

Sju spännande städer, sju spännande stadsdelar. SvD Resor tipsar om gamla kvarter som blivit supertrendiga. Det är läge för heta höstresor.

Under strecket
Publicerad
Canal St-Martin och Oberkampf i Paris.

Canal St-Martin och Oberkampf i Paris.

Annons

Den som kan sitt Paris vet redan om det: Att det är i östra Paris, i 10:e och 11:e arrondissementet, som det hänt mest de senaste åren.
Så ta tunnelbanan till Place de la Bastille och vandra norrut. Här låg förr möbelsnickarnas verkstäder, men nu är stadsdelen mest känd för att ha Paris bästa barer och nattklubbar. Gå sedan vidare mot Oberkampf-kvarteren med dess hippa men rätt avslappnade restauranger och småbutiker som till exempel Isabel Marant på 10 Rue Charonne. Franskt så kallat etnomode.
Lunchen sparar ni till något av kaféerna eller restaurangerna vid snudd på överromantiska Canal Saint-Martin, klar 1825. Bland de bättre är nygamla Bar-tabac ”Prune” och funkiga ”La Cantine d”Antoine et Lili”. Båda ligger vid Valmykajen.

För avantgardet: Det rör sig även i det angränsande 3:e arrondissmentet, i Maraiskvarterens östligaste utkant. Här ligger numer en rad spännande gallerier. Ett av de mest omtalade är stora Cosmic Galerie, 76 Rue de Turenne.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons