Annons

Het duell avslutar US Open

Gary Woodland suckar efter att ha missat en putt på 18:e hålet på Pebble Beach, men vänder amerikanen sig om ser han att han leder tävlingen inför avslutningsdagen.
Gary Woodland suckar efter att ha missat en putt på 18:e hålet på Pebble Beach, men vänder amerikanen sig om ser han att han leder tävlingen inför avslutningsdagen. Foto: David J Phillip/AP/TT

US Open i golf har utvecklats till en duell mellan Gary Woodland och Justin Rose. De två har skaffat sig ett försprång mot övriga fältet i tävlingen, som avgörs i natt.

Henrik Stenson tillhör gruppen som jagar bakifrån.

Under strecket
Martin Yngve / TT
Publicerad

Justin Rose besegrade Henrik Stenson i en duell om OS-guldet i Rio 2016. Nu har engelsmannen en ny duell om en stor titel att se fram emot. Allt tyder på att striden om US Open står mellan Rose och den mer anonyme amerikanen Gary Woodland.

– Det känns bra där ute på banan, det är kul att vara på Pebble Beach. Jag blir mer och mer bekväm i den här situationen för jag börjar bli van vid att vara där. Jag har varit nära flera gånger i år, säger Woodland, som aldrig tidigare spelat i en ledarboll i en golfmajor och som bäst varit sexa, i PGA-mästerskapen i fjol.

Annons
Annons
Annons