Annons
Krönika

Erika Hallhagen:Herrfinal i recensent-SM

Med anledning av Bruce Springsteens aktuella Sverigebesök tipsar vi om Erika Hallhagens krönika från i fjol. Då krockade Olympiska spelen med det största svenska idrottsevenemanget – herrfinalen i recensent-SM.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad

Imorgon är han här igen. Rock’n’roll-morfar från New Jersey. Mannen till vars ära det i år byggs två katedraler i Stockholm. 62-åringen vars läktare gapade halvtomma under Europapremiären i Sevilla, men som ändå har fått de svenska recensenterna att resa över två kontinenter och om och om och om och om igen ta i med bastonerna.

Om vi väljer att se Bruce Springsteens världsturné som en tävling mellan de fyra största tidningarna så kan vi redan nu kora en vinnare i antal skrivna recensioner. Och segraren är: Expressen. Detta oavsett om man räknar in artikeln, inklusive låtlista, från genrepet i Sevilla eller inte. Kvällstidningen var på plats vid turnépremiären i Atlanta i mars, vid Europapremiären i Sevilla i maj (två kvällar i rad) samt senast 23 juli i Bergen. Dessutom kunde läsarna följa Oslospelningen live från Expressen-webben. Aftonbladet har bara varit i Atlanta och Sevilla. Lars Johan Hiertas mannar har dock gjort sitt bästa för att knappa in på avståndet genom att skriva längre, men än så länge de fått se sig slagna med 2000 tecken.

Annons
Annons
Annons