Annons

Herrar på körveltäppan

BRÄNNVINSPIONJÄRER Man grundar med en rejäl skvätt alkohol, blandar i en del spritstänkt skärgårdsromantik samt en del glesbygdsstöd, kryddar med spansk körvel och toppar med en äkta skärgårdsgubbe som är full med historier från de sju haven. Se där, en cocktail som bör sätta sprätt på varumärket.

Publicerad

Karl-Ivar ”Jeppe” Lindfors är nästan för bra för att vara sann. Han har seglat jorden runt åtskilliga gånger och trampat däck på såväl skonare som jättelika oljefartyg. Han har suttit fast utan mat på ett fartyg i polska Gdansk vid andra världskrigets slut. Han har spolats med en jättevåg ned i iskalla Atlanten och hållit sig flytande med hjälp av en gummistövel innan han blev upplockad efter någon timme. Han talar som Vesterman och Söderman på Saltkråkan med karaktäristisk roslagsintonation. Och han skrattar, hu-hu-hu!, som Åsa-Nisse.

– Jodå, jag har varit med om så mycket att man skulle kunna skriva flera böcker om det, säger han över kaffekoppen och med cigaretten i den tatuerade högerhanden.

Annons
Annons
Annons