Heron City vill ha fler familjer

En ekonomisk katastrof där alla småföretagarna går med förlust. Så beskrivs situationen av företagarna som valde att satsa på Heron City, nöjespalatset i Kungens kurva. - Jag väntar bara på att hyreskontraktet ska ta slut, sen försvinner jag här ifrån, säger en av hyresgästerna.

Under strecket
Publicerad
Annons

En fredagseftermiddag är det inte så många som rör sig i det som var tänkt som Stockholms största nöjespalats. En vardag beräknar centrumledningen för Heron City att det kommer ungefär en tredjedel så många besökare som på en lördag, ungefär 5 000 jämfört med 15 000. De allra flesta som rör sig i lokalerna är skolungdomar, några av dem på klassresa inför skolavslutningen. Men det är barnfamiljer som man allra helst vill locka dit. Heron City har kallats för Sveriges största ungdomsgård, med mycket ungdomar som rör sig i lokalerna om kvällarna. Med nykontrakterade hyresgäster hoppas ledningen dock att få upp antalet familjer som handlar i butikerna. I slutet av augusti slår dagligvarujätten Willys upp portarna till en enorm butik och i en extra tillbyggnad till Heron City på nära 10 000 kvadratmeter kommer Mio möbler att öppna i slutet av året.

– Det skulle vara mycket mer intressant att sitta här och prata i februari nästa år, efter att Willys har öppnat, säger Jonas Kennerhed, chef för Heron Citys
centrumledning.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons