Annons
X
Annons
X

"Hennes inre kompass har svikit henne"

Margot Wallström bör ställas till ansvar för ditt bristande omdöme, säger Inga-Britt Ahlenius tidigare undergeneralsekreterare för FN i SVT:s rapport. Det med anledning av att utrikesministern bostadskontrakt med Kommunal.

(uppdaterad)
Wallströms lägenhetsaffär
Inga-Britt Ahlenius och Margot Wallström.
Inga-Britt Ahlenius och Margot Wallström. Foto: TT/SvD

Inga-Britt Ahlenius, tidigare undergeneralsekreterare i FN och känd för sin granskning om misstänkt korruption inom EU-kommissionen, kritiserar nu Margot Wallström för hennes bristande omdöme, rapporterar SVT.

– Jag tror att hennes inre kompass har svikit henne, och hon har inte sett det olämpliga eller till och med de brottsliga i att acceptera den här stora förmånen. Hade det varit till exempel LRF som hade föreslagit att hon kan få ett kontrakt i deras hus, då hade hon förstått.

Ahlenius tror att orsaken till att Wallström tackade ja till kontraktet handlar om att omdömet hos henne och andra har fördunklats av den traditionella förbindelsen – mellan politikerna i socialdemokratin och den förmögna och kapitalstarka fackrörelsen.

Annons
X

Margot Wallström vill i nuläget inte svara på några frågor utan hänvisar till den förundersökning om mutor som pågår. Men Ahlenius menar att det i detta fall inte räcker med att Wallström blir friad.

– Utan frågan i den här fallet är väldigt tydlig, det handlar om omdöme och moral, samt vilka relationer som är lämpliga mellan en politiker och en intresseorganisation, säger hon till SVT.

Annons

Inga-Britt Ahlenius och Margot Wallström.

Foto: TT/SvD Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X