”Henkeeffekten” gör HIF skuldfritt

”Henkeeffekten” ökade Helsingborgs IF:s omsättning med 20 miljoner kronor i fjol. Efter succédebuten i Manchester United är det upplagt för favorit i repris – den dag han nu återvänder. Därmed blir klubben skuldfri.

Under strecket
Publicerad
Spel från start och mål i debuten. Henrik Larsson gjorde ingen besviken under matchen mot Aston Villa.

Spel från start och mål i debuten. Henrik Larsson gjorde ingen besviken under matchen mot Aston Villa.

Annons

– Ökningen i omsättningen blir knappast lägre än förra året, säger HIF:s ordförande Sten-Inge Fredin.
Den 13 mars ska Henrik Larsson vara tillbaka i Helsingborg. Så står det åtminstone i kontraktet mellan Helsingborg och Manchester United.
Men efter storspelet som Henke visade upp mot Aston Villa i söndags (2–1) lär United komma med ett bud om förlängning säsongen ut.
I så fall ligger bollen i praktiken hos Henke själv.

– Kommer det en förfrågan från Manchester nekar vi självklart inte att sätta oss ned och diskutera. Men än så länge har inget annat datum än den 12 mars diskuterats av varken United, oss eller Henrik. Alla vet vad som gäller. Det är inga konstigheter, säger Sten-Inge Fredin som hade en hektisk måndag med mer än 100 telefonsamtal till mobilen.
– Det har varit helt hysteriskt. Alla frågar om Henrik ska stanna längre i United, men när jag pratade med honom själv hade han samma uppfattning som han haft tidigare att inget annat än det vi gjort upp gäller. Därför blir allt annat bara spekulationer.
Att Henkes utflykt till United hur som helst är guld värd – åtminstone ekonomiskt – för Helsingborg står däremot klart. HIF får cirka fem miljoner kronor, och Larsson lika mycket, för de tio veckorna han är i England. United är enligt Helsingborgs Dagblad berett att betala en miljon pund, drygt 14 miljoner kronor, för en förlängning våren ut.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons