Annons
X
Annons
X

Hen vinner kvällens tv-debatt

Socialdemokraterna var aggressivast i den senaste partiledardebatten, medan Jonas Sjöstedt (V) fick mest stryk. Hur taggad är Stefan Löfven i kväll? Och kommer Sjöstedt att kräva revansch? SvD följer partiledardebatten på SVT med en omfattande liverapportering.

Socialdemokraternas Stefan Löfven och statsminister Fredrik Reinfeldt i Agenda-studion.
Socialdemokraternas Stefan Löfven och statsminister Fredrik Reinfeldt i Agenda-studion. Foto: ANDERS WIKLUND/TT

I kväll klockan 20 drabbar riksdagens åtta partiledare samman i Agendas studio. Men vilka är huvudfienderna? Fredrik Reinfeldt (M) och Stefan Löfven (S), skulle nog de flesta svara. Men i den senaste partiledardebatten, som hölls i riksdagen i januari i år, var det Jonas Sjöstedt (V) som blev hårdast ansatt i oppositionen.

Det visade den sammanställningsom SvD gjorde av hur många attacker som partiledarna gjorde på varandra i debatten.

Göran Hägglund (KD) och Åsa Romson (MP) var det däremot få andra partiledare som tog notis om – de nämndes minst vid namn i ett kritiskt sammanhang av de andra partiledarna.

Annons
X

Aggressivast i riksdagens januaridebatt var Mikael Damberg (S), som hoppade in eftersom partiledaren Stefan Löfven inte sitter i riksdagen. Medan han gjorde glest angrepp på andra partiledare, höll Reinfeldt lägst profil av alla.

SvD kommer i kväll under partiledardebatten på SVT att åter mäta vem som attackerar vem. Har något parti bytt huvudfiende? Kommer Löfven att vara lika mycket på offensiven som Damberg? Kommer Hägglund att bli ignorerad ikväll igen? Vilken strategi väljer de andra partierna mot Sverigedemokraterna och Jimmie Åkesson – konfrontation eller ignorering?

SvD kommer att liverapportera hela kvällen. Den som följer debatten från tv-soffan kan använda svd.se som en ”second screen” med mycket mervärde – bland annat faktabakgrunder, snabbanalyser av Göran Eriksson, bakom kulisserna-rapporter från tv-huset av vår reporter Johanna Ekström och visualiseringar av databasreporter Tobias Brandel.

Stäng

PERFECT WEEKEND – Nyhetsbrevet från SvD Perfect Guide som håller dig uppdaterad på de senaste samtalsämnena inför helgens middagar.

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Grafiken nedan visar hur det gick i partiledardebatten i riksdagen den 15 januari.

  Annons
  Annons
  X

  Socialdemokraternas Stefan Löfven och statsminister Fredrik Reinfeldt i Agenda-studion.

  Foto: ANDERS WIKLUND/TT Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X