Hemtex redo ta klivet till börsen

Ständiga realisationer eller kampanjer riskerar inte att urholka Hemtex varumärke. Det hävdar vd Anders Jansson i en intervju med SvD Näringsliv. Han säger också att siktet fortsatt är inställt på börsen till hösten. - Målet är Stockholms- börsens o-lista någon gång på höstkanten. Allt beror på marknadssituationen och när styrelsen slutligen fastställer datum.

Under strecket
Publicerad
Hemtex satsar på att fräscha upp flera butiker i centrala Stockholm, exempelvis denna på Mäster Samuelsgatan som inom kort kommer att byggas om. ”Ska man 
erbjuda kunden  moderna produkter inom inredning är det bra med en modern  butik”, säger Anders Jansson.

Hemtex satsar på att fräscha upp flera butiker i centrala Stockholm, exempelvis denna på Mäster Samuelsgatan som inom kort kommer att byggas om. ”Ska man erbjuda kunden moderna produkter inom inredning är det bra med en modern butik”, säger Anders Jansson.

Annons

Hemtextilkedjan har 129 butiker i Sverige samt ett mindre antal
i Finland och Danmark. Den som fönstershoppat i städernas affärer kan knappast ha undgått att Hemtexbutikerna ofta har någon form av rea.
Anders Jansson värjer sig dock mot bilden av realisationer tolv månader om året.
– Reor har vi två gånger om året, på sommaren och efter jul. Sedan är det aktiviteter. Det är nyanser på samma tema, men det är en skillnad för oss. Rean ska vara billigast.

Han tillägger att det också förekommer ombyggnadsreor ”då och då”. Att dessa kampanjer sker relativt frekvent är naturligt, enligt honom.
– Ska man erbjuda kunden moderna produkter inom inredning är det bra med en modern butik. Vi har hög takt i ombyggnadsarbetet. Varje butik får ett ansiktslyft vart tredje år. Mellan vart femte och sjunde år, beroende på butikens geografiska läge, görs en total ombyggnad. Men då blir det ombyggnadsrea för den specifika butiken, inte för hela kedjan.
Just nu pågår en storsatsning på Stockholms city och butikerna vid Mäster Samuelsgatan, Regeringsgatan och Kungsgatan.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons