Annons
X
Annons
X

Hemmanationens älskling fick sitt guld

De olympiska spelens främsta affischnamn pallade för trycket. Friidrottsstjärnan Jessica Ennis bars fram under två dagar av den entusiastiska publiken i Olympiastadion till ännu ett brittiskt guld.

Jessica Ennis under det känslosamma firandet på Olympiastadion i London.
Jessica Ennis under det känslosamma firandet på Olympiastadion i London. Foto: LUCY NICHOLSON/REUTERS

SVD I LONDON

Hon har varit symbolen för London-OS sedan hon tog VM-guld i sjukamp 2009.

Jessica Ennis ansikte har synts överallt: på affischer, tidningarnas förstasidor, otaliga reklamkampanjer och i tv-rutan.

26-åringen från Sheffield är omtyckt av alla, en ”girl next door”. Alla har unnat henne ett guld, men det har också gjort att Ennis haft enorma, nästan omänskliga, förväntningar på sig. Ennis var ”bara” tvåa i VM i fjol, efter ryskan Tatjana Tjernova. Men nu, i de olympiska spelen på hemmaplan, kunde ingen hota henne.

Annons
X

Segern grundlades den första dagen, framför allt efter tidernas bästa lopp över 100 meter häck i en sjukamp. Ennis sprang på 12,54 – årets tredje snabbaste tid totalt sett och en notering som skulle räcka till medalj i de flesta mästerskap bland specialisterna.

Hennes slutpoäng, 6955, är bara 77 från Carolina Klüfts Europarekord från VM 2007. Ennis kunde inte hålla glädjetårarna borta när hon tog emot publikens hyllningar på Olympiastadion.

Jessica Samuelsson hoppades på en placering bland de åtta bästa, men slutade 13:e med nytt personbästa: snygga 6300 poäng.

Stäng

SvD:s NYHETSBREV – dagens viktigaste nyheter direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  MISSA INTE:
  Följ OS direkt med London live

  OS-guider:

  Annons
  Annons
  X

  Jessica Ennis under det känslosamma firandet på Olympiastadion i London.

  Foto: LUCY NICHOLSON/REUTERS Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X