X
Annons
X

Hemmamat på krogen

Kinakrogar med autentisk mat är vi inte vana vid. På den lilla familjekrogen Xi’an serveras hemlagade rätter och faster Ji basar över grytorna.

Först kommer en ångande hulasoppa som kan tina vilken vinterfrusen svensk som helst. I en fyllig buljong simmar små kycklingfrikadeller bland färska grönsaker. Till det serveras ett friterat bröd, vars like sällan bjuds på vanliga svenska kinakrogar. Nu är Xi’an på Frejgatan i Vasastan ingen vanlig sådan. I det lilla köket lagar faster Ji kryddiga lammgrytor, kavlar nudeldeg och fyller dumplings.

– Faster Ji kom till Sverige först, sedan min pappa Chunlin. Han jobbar som köksbiträde. Jag kom hit för att läsa på KTH, berättar 30-åriga Nan Ji, som är utbildad ingenjör och chef på Xi’an.

Hela familjen Ji: Dongmei, Yue Dong, Chunlin och Nan driver restaurang Xi’an på Frejgatan 79 i Vasastan.

Foto: INGVAR KARMHED Bild 1 av 2

Stekt entrecôte i spiskummin.

Foto: INGVAR KARMHED Bild 2 av 2
Annons
X
Annons
X
Annons
X