Annons

Hemmafrun tar plats i ny podd

Kristina Sandbergs fiktiva karaktär Maj är hemmafru i en borgerlig familj medan Sven Teglunds mamma Siri var hemmafru i arbetarklassen. I podden kommer man bland annat prata om hemmafruar utifrån ett klassperspektiv.
Kristina Sandbergs fiktiva karaktär Maj är hemmafru i en borgerlig familj medan Sven Teglunds mamma Siri var hemmafru i arbetarklassen. I podden kommer man bland annat prata om hemmafruar utifrån ett klassperspektiv. Foto: Sofia Runarsdotter

Från idealbild till utskälld figur. Hemmafrun står i fokus i den nya podden ”Hemmafru”. Författaren Kristina Sandberg konstaterar att det är hög tid att dokumentera hemmafrulivet.

Under strecket
Publicerad

Det var under förra årets Littfest i Umeå som Kristina Sandberg och Sven Teglund möttes för att samtala om Teglunds mammas bok ”Ensamheten värst”. Boken består av de dagboksanteckningar som Siri Johansson skrev under sina sista 20 år i livet. Under samtalet, som utgick från den fiktiva karaktären Maj i Kristina Sandbergs hyllade trilogi och den verkliga Siri märkte författarna att det fanns ett stort intresse för hemmafrulivet. För att fortsätta undersöka den tid då ideallivet för kvinnor var att vara maka och mor startar de nu podden ”Hemmafru”.

Förutom Maj och Siri, vad kommer podden att handla om?

Annons
Annons
Annons