Perfect Guide

Hemma hos Kate Moss: ”Mina fester slutar alltid i badrummet”

Kate Moss har alltid känt sig mest levande om natten. När gryning sakta övergår i morgon och solen stiger över Londons takåsar. Den är en tidpunkt hon älskar till den grad att det kommit att bli inspirationen för hennes badrum.

Annons

– Det är min favorittid på dygnet, säger hon. Föreställ dig en sommarnatt när den går från silverblå till månfärgad.

I ett samarbete med brittiska tapettillverkaren House de Gournay har väggarna klätts i ett handmålat blommönster som går i de silverblå tonerna supermodellen talar om. Mitt i rummet: ett fristående badkar på lejontassar som placerats under en kristallkrona designad av James Worrall.

– Jag gillar gamla filmer med glamourösa badrum där man kan hänga, säger Kate Moss. I badrummet i mitt lanthus har jag en chesterfieldsoffa där det alltid slutar med att vi hänger under mina fester. Jag har en skivspelare, det är mysigt, det är trolldrycker och lotions och en massa saker som luktar gott. Alla är välkomna.

Mitt emot står en eldstad i marmor. På badkarskanten brinner doftljus från Santa Maria Novella. Ovanför samsas antika parfymflaskor med svartvita fotografier på Elvis, Elisabeth Taylor, David Bowie och ett foto av henne själv som tagits av Irving Penn. Broderade silvergardiner täcker fönstren.

– Så att ingen kan titta in, tack och lov.

Nu har hon designat en egen version av House de Gournays tapet Anemones in light.

– Jag gillar känslan när solen går upp på en festival och du har det där varma ljuset. Den här tapeten är i pastell och neon, ganska så psykedeliskt.

Till Toppen