Till SvD.se
SvD Perfect Guide

Hemligheten bakom 71-åriga Chers superkropp

Foto: IBL

Rockdrottningen Cher imponerade stort på en Billboardgala härom veckan. Hon är 71 år men ser ut som 30 och kan stå i plankan i fem minuter. Vad är egentligen hemligheten?

Text: Olivia Hagéus - 9 juni 2017
Annons

1. Hon är vegetarian
På twitter avslöjade Cher att hon inte äter kött, efter att ha blivit tillfrågad om hon väljer kalkon eller skinka till julbordet. Frukt, grönsaker och bönor innehåller fler vitaminer och näringsämnen än kött. Dessutom reducerar en vegetarisk diet risken för hjärtsjukdomar.

2. Hon varken dricker eller röker
Som den hälsofantast hon är avsäger Cher sig från alkohol, droger och cigaretter. Hon dricker bara vin några gånger om året, och tobaken lade hon ner för länge sedan. ”Att vara hälsosam har alltid varit en viktig del av mitt liv” säger hon till tidningen Closer. ”Droger och alkohol rimmar inte med min livsstil, helt enkelt.”

3. Hon unnar sig
”Under inspelningen av Häxorna i Eastwick gick jag, Michelle Pfeiffer och Susan Sarandon fram och tillbaka mellan logerna för att trycka i oss godis. Allt från M&Ms, coca-cola, ostar och Hershey’s Kisses.” skriver hon. Att då och då släppa på gränserna och ha en så kallad ”cheat day”, det vill säga en dag då man överstiger sitt normala kaloriintag, kan vara fördelaktigt för de som vill gå ner i vikt. När kroppen ligger på ett underskott kan förbränningen av fett ibland stanna av, och då fungerar överskottet som en kickstart.

Annons
Annons

4. Hon har en hobby
Har du hört uttrycket ”man kan inte lära en gammal hund sitta”? Det har inte Cher. Vid 60 års ålder lärde hon sig surfa, och sedan dess har hon hållit sig till sporten. ”Jag var lite av en pojkflicka när jag var liten” sa hon till E! News 2010. ”Jag älskar sporter.” Det finns otaliga fördelar med att träna på ett roligt sätt. Hitta något som gör dig glad och som passar dig, oavsett om det är dans, surfing, tennis eller ridning.

5. Hon tränar fem gånger i veckan
Kanske inte så konstigt att hon kan stå i planka i fem minuter. Cher tränar hårt fem gånger i veckan och får inga fripass från sin personliga tränare på grund av ålder. ”Jag tycker att det är kul att träna” säger hon till Hello!, ”Det är något jag alltid gjort och jag har vanan för det, helt enkelt.”

Annons