Annons

Så förblir kroginspektörerna hemliga: ”Ljög för sin mor”

Ofta ensamma män – men utan anteckningsblock. Michelinguidens inspektörer är så hemliga att de inte ens får intervjuas. Jakten på mer information om hur det går till när krogvärldens mest åtråvärda stjärnor delas ut leder till att SvD:s krogredaktör till slut får ett samtal med chefsinspektören Rebecca Burr.

Under strecket
Publicerad

Att vara inspektör för Michelinguiden är ett heltidsjobb med mycket tid hemifrån. ”Det är inte ett ultimat arbete om man har familj”, säger chefsinspektör Rebecca Burr.

Foto: Tomas Oneborg Bild 1 av 2

Michelinguiden 2017 tillkommer efter otaliga anonyma inspektörsbesök, ofta i manlig skepnad.

Foto: Jean Bernard Vernier/IBL Bild 2 av 2

Att vara inspektör för Michelinguiden är ett heltidsjobb med mycket tid hemifrån. ”Det är inte ett ultimat arbete om man har familj”, säger chefsinspektör Rebecca Burr.

Foto: Tomas Oneborg Bild 1 av 1
Att vara inspektör för Michelinguiden är ett heltidsjobb med mycket tid hemifrån. ”Det är inte ett ultimat arbete om man har familj”, säger chefsinspektör Rebecca Burr.
Att vara inspektör för Michelinguiden är ett heltidsjobb med mycket tid hemifrån. ”Det är inte ett ultimat arbete om man har familj”, säger chefsinspektör Rebecca Burr. Foto: Tomas Oneborg

Vi får en idé. Vi vill intervjua en av Michelinguidens inspektörer (ja, de kallas inspektörer, inte testare eller recensenter) anonymt, gärna med rörlig bild men där rösten är förvrängd och där personen i fråga inte känns igen. Men idén går inte att förverkliga. Inga inspektörer ställer upp på bild, inte ens en anonymiserad sådan, får jag veta av Michelinguidens pressavdelning. Inte heller får de bli intervjuade.

Annons
Annons
Annons
Annons