Foto: Pexels
Perfect Guide

Hemliga inställningen hindrar Facebook från att dela din information

I efterdyningarna av Cambridge Analytica-skandalen har allt fler börjat se över sitt Facebook-användande. En del överväger till och med att ta bort sitt konto. Men lyckligtvis finns det mindre drastiska åtgärder att ta till. Genom att ändra en inställning kan du förhindra att Facebook delar din information.

Facebooks plattform API är designad så att andra appar kan hämta, dela och lagra din information. Det var där man hämtade information i Cambridge Analytica-fallet , vilket innebär att det inte var dataintrång. Så här avaktiverar du funktionen:

Annons
X

1. Logga in på ditt Facebook-konto och gå till inställningar.
2. Tryck på "Appar" till höger och skrolla sedan ner till en grå box som heter "appar, webbplatser och plugins".
3. Tryck på redigera och sedan inaktivera.

undefined

Kom ihåg att när du trycker på inaktivera så begränsar du ditt användande av andra appar – som Instagram, Tinder, Airbnb och Twitter. Du kommer inte heller kunna logga in med ditt Facebook-konto på sajter där du registrerat dig med Facebook. Men kanske är det ändå ett bättre alternativ än att ta bort sitt kontot helt.

Utforska Perfect Guide Shopping

shopping bag

Shoppa redaktionens favoriter, det bästa inom mode, inredning och skönhet. Exklusiva erbjudanden och samarbeten för våra läsare

TA MIG TILL SHOPPEN!

Till Toppen