X
Annons
X
Vin & Mat
Recension

Ichi Hemlig finkrog med unika priser – snudd på full pott

Premium

"Vi vill ha mer". Smakerna är lågmält nyfikna och vi njuter av en sprakande kombination av det japanska köket och svenska råvarorna på nya Ichi. Södermalm har fått en finkrog i budgettappning.

Bakom gardinerna döljer sig en finkrog som serverar japansk finmat med svenska råvaror – som handplockade örter, bär och svamp, mångåriga surdegar och välhängt kött.
Bakom gardinerna döljer sig en finkrog som serverar japansk finmat med svenska råvaror – som handplockade örter, bär och svamp, mångåriga surdegar och välhängt kött. Foto: Tomas Oneborg

Först går vi helt enkelt förbi. Fönstren har fördragna gardiner och endast en liten skylt med krognamnet avslöjar att vi kommit rätt. Det känns hemligt, som om vi är särskilt inbjudna. Och känslan håller i sig, från att våra jackor tas om hand, till att handväskan får en särskild liten pall och att kocken Saori Ichihara kommer ut och tackar efter maten.

Bakom gardinerna döljer sig en finkrog som serverar japansk finmat med svenska råvaror – som handplockade örter, bär och svamp, mångåriga surdegar och välhängt kött.

Foto: Tomas Oneborg Bild 1 av 6

Del av femrättersmenyn, som byts ut med jämna mellanrum.

Foto: Tomas Oneborg Bild 2 av 6
Foto: Tomas Oneborg Bild 3 av 6

SvD Krogguiden vill ha mer – bokstavligen: ”Vår smak- och äventyrslusta får sitt, men vi skulle vilja vara lite mättare när vi lämnar den dunkla lokalen”.

Foto: Tomas Oneborg Bild 4 av 6
Foto: Tomas Oneborg Bild 5 av 6
Foto: Tomas Oneborg Bild 6 av 6
Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X