Hemkört lockar allt fler

Trött på att laga middag? Beställ hem maten i stället. Sushi till mamma, libanesiskt till pappa och pizza till barnen. Och kanske en hyrfilm eller två.

Under strecket
Publicerad
Annons

Allt fler företag satsar på hemleverans av färdiglagad mat från olika restauranger. Företaget Hungriga Olle levererar inte bara maten till såväl privatpersoner som företag. Även videofilmer, kontorspapper, cigaretter, snus och godis ingår i sortimentet.
Än så länge är verksamheten baserad på Södermalm. Men Hungriga Olle, som egentligen är engelsman och heter Martin Charlton, har expansiva planer.

– Redan nu, efter bara åtta månader, är en femtedel av våra kunder från norra sidan av stan. Och de ökar stadigt. Så nästa steg är att inleda ett samarbete med restauranger på Östermalm för att serva de norra stadsdelarna och förorterna.
Mest är det privatpersoner som anlitar Hungriga Olle. Både sådana som vill beställa hem en komplett tv-dinner med videofilmer, mat, chips och godis samt dryck. Men också många stressade karriärmänniskor som inte hinner med matlagningen på vardagskvällar men ändå vill äta vällagad och varm mat. Eller företag som bjuder på leveransavgiften som tack för att anställda arbetar
övertid.

Annons
Annons
Annons