Helylletjej och dollarmiljonär

Alla kan bli en stjärna. Det är huvudbudskapet i tv-serien om Hannah Montana som spelas av Miley Cyrus, 16-åringen som är nästan lika omskriven som Britney Spears. Men utan skandaler. På fredag har Hannah Montana: The movie biopremiär.

Under strecket
Publicerad
Annons

I tv-serien Hannah Montana spelar Miley Cyrus tonårsflickan Miley Stewart, en rätt alldaglig tjej som saknar sin mamma. Hon dog när dottern var bara tio år gammal och nu bor Miley med sin pappa Robby Stewart, som spelas av Billy Ray Cyrus och dessutom är Miley Cyrus riktiga pappa. Han är också firad countrystjärna, som sålt 20 miljoner plattor och är mest känd för låten Achy breaky heart. Miley har flera vänner i skolan men naturligtvis också ett gäng som ständigt hånar henne. De har ingen aning om att hon lever ett parallellt liv som tonårsstjärnan Hannah Montana, en förvandling som mest handlar om en blond peruk och en jättelik sminklåda.

Miley Cyrus utsågs 2008 av Time magazine till den 59:e mest inflytelserika människan i världen. Hon är redan dollarmiljonär (drog ihop 200 miljoner kronor 2008) och är ständigt förföljd av paparazzis. Det värsta hon råkat ut för hittills var när hon lät fotografera sig endast iklädd ett badlakan i tidningen Vanity Fair. Pornografiskt eller inte, var frågan. Miley Cyrus bad om ursäkt. Annars har skvallret handlat om att hon är gravid (falskt), går omkring i bikini, är ihop med 20-årige modellen Justin Gaston och att hon tidigare var ihop med en i Jonas Brothers. De som hoppas på smaskiga skandaler i Britney-klass får läsa om Lindsay Lohan istället.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons