Annons

Heltidsjobb åt alla kommunanställda

JOBBEN Många offentliganställda som vill jobba heltid får inte göra det, utan tvingas till deltid mot sin vilja. Detta drabbar framförallt kvinnor, vars ekonomiska trygghet ­påverkas påtagligt. Därför lovar nu SOCIALDEMOKRATERNA i Stockholms län att ge alla kommunanställda rätt till heltid i de kommuner de vinner valet.

Under strecket
Publicerad

Valrörelsen i höst kommer att handla om jobb. Valet 2006 handlade om jobb. Och det är rätt. Alla vill ha ett jobb. Alla vill ha de möjligheter, den frihet och den trygghet ett jobb ger. Dessutom har vi inte råd att låta folk gå utan jobb. Alla måste jobba för att Sverige och Stockholm ska ha en chans i den globala konkurrensen, för att vi ska kunna utveckla välfärden och bygga vår region starkare.

Moderaterna pratar ofta och gärna om vikten av att alla jobbar. Men när hörde vi dem tala om rätten att jobba? Några som ständigt glöms bort i jobbdiskussionen är alla de som jobbar deltid, som vill jobba heltid men inte får det. Många jobbar i traditionella välfärdsyrken. De är undersköterskor, vårdbiträden och barnskötare. Bland Kommunals medlemmar är hela 65000 deltidsarbetslösa. De vill arbeta mer, men de får inte. Det är inget annat än slöseri med människors vilja till arbete.

Annons
Annons
Annons