Annons

”Helt fel tolka hans svartsjuka som kärlek”

En dag kom droppen. Han väckte mig tidigt på morgonen med anklagelser om att jag kollat in på Facebook. För honom är Facebook synonymt med otrohet.  (Bilden är arrangerad.)
En dag kom droppen. Han väckte mig tidigt på morgonen med anklagelser om att jag kollat in på Facebook. För honom är Facebook synonymt med otrohet. (Bilden är arrangerad.) Foto: Patrik Lundin

Hon älskar honom men han kontrollerar henne, anklagar henne för att vara otrogen och har gett henne en örfil. ”Spring därifrån så fort du kan”, råder Idagsidans psykolog. ”Den man älskar är man rädd om, är snäll mot och bryr sig väldigt mycket om. Är det inte så utan på något annat sätt så är det inte kärlek.”

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad

Madeleine Gauffin Rahme, leg psykolog och leg psykoterapeut.

Foto: SvDBild 1 av 1

FRÅGA: Hej, här är min historia med en kille jag just brutit med efter endast två månader. Jag har varit intresserad av honom länge egentligen, men har undvikit att träffa honom fast han insisterat. Jag har känt på mig någonstans att vi kommer bli stormförälskade om vi släppte loss men, även att det skulle bli svårt om vi inledde ett förhållande.

En dag gick jag med på att ses och det blev precis som jag väntade... galen kärlek uppstod. Det var en man med hela känsloregistret öppet, han gav mig all närhet jag önskat i mitt liv, vi funkar väldigt bra personkemi-mässigt och så vidare.

Annons
Annons
Annons