Annons

Helt andra vinnare i slaget om Stockholm

Fredrik Reinfeldt och hustrun Filippa Reinfeldt kampanjspurtar dagen före EU-valet vid valstugan vid femte Hötorgsskrapan i Stockholm på lördagen. Han är statsminister och hon är vårdlandstingsråd i Stockholm.
Fredrik Reinfeldt och hustrun Filippa Reinfeldt kampanjspurtar dagen före EU-valet vid valstugan vid femte Hötorgsskrapan i Stockholm på lördagen. Han är statsminister och hon är vårdlandstingsråd i Stockholm. Foto: MAJA SUSLIN / SCANPIX
Under strecket
Publicerad

Det sämsta valet sedan den kvinnliga rösträtten infördes, sade man då. Nu, när Socialdemokraternas 24,6 procent med nöd och näppe och hjälp av avrundningen tangerar valresultatet från 2004, kallas det ”framgång”.

I en partisekreterares arbetsuppgifter ingår naturligtvis ansträngningar för att forma bilden av partiet. Just Socialdemokraterna har på den punkten en icke ringa erfarenhet. Efter valförlusten 2006 satt dåvarande partisekreteraren Marita Ulvskog i SVT:s morgonsoffa och yttrade de bevingade orden ”vi har inte förlorat, alltså, vi har ett väldigt starkt stöd i stora delar av landet”.

Annons
Annons
Annons