Helsingborg utan poäng och pengar

Akropol tog revansch på Helsingborg Pearls i basketligan. Från elva minuspoäng till 13 plus, 92-79. Den smällen kunde skåningarna ta. För dem är kronorna mer angelägna än poängen. De måste få in en miljon för att överleva säsongen.

Under strecket
Publicerad
Annons

– Det skulle vara förödande om laget försvann. Nu när det är drag i basketen och folk på stan börjat bry sig, sa Anders Rönndahl före matchen i Rinkeby.
När den egna produkten och landslagsmannen återkom till Helsingborg från franska Besancon efter att ha varit på en elva år lång utflykt - med spel även i Heta Skåne, Södertälje och Plannja - tog det inte lång tid förrän han kände sig hemma.
Lika snabbt började de ekonomiska problemen för Pearls.
Är det mörkning i klubben nu?

– Inte alls, vi vet att det är bekymmersamt men vi får fortlöpande information om läget. Och decemberlönen är räddad. Sen får vi se hur det blir i januari, sa Anders Rönndahl.
Hoppet står till Helsingborgs kommun som väntas ge någon form av besked i början av nästa år. Jämsides med bönen hos kommunen fortsätter ledarna att bearbeta sponsorerna.
Klubben försöker skära i alla kostnader. Därför utnyttjades inte hela spelarkvoten i gårdagsmötet med Akropol. Tio spelare, mot tolv tillåtna, fanns på plats. Och endast en coach. Pearls tog
flyget upp och tåget hem.
Trots förlusten mot Akropol i går har Pearls höst varit överraskande rolig: nio segrar, åtta förluster.

Annons
Annons
Annons