Annons
X
Annons
X

Helgens TV – SvD tipsar

MINA HELGVAL. I helgen visas allt från Henrik Schyfferts experiment med kackerlackor till ett reportage om FRA som skakade regeringen.

Stor i Japan

DOKUSÅPA Henrik Schyffert gör ett experiment för att se om det går att bli känd i Japan. Han låter Jens Sjögren och Sebastian Hedin från matlagningsprogrammet Superklasse äta mask och gräva upp levande kackerlackor ur en blöja på en stand-up show i ­Tokyo. I åtta timslånga avsnitt ska de tre försöka slå igenom. Låter så dumt att det kanske är kul. Precis före Stor i ­Japan (kl 20) startar humorserien Hål i väggen, där kändisar som Linda Rosing, Björn Gustafsson, Nour El-Refai och ­Felix Herngren tävlar iklädda silvertrikåer.

Söndag kl 20.30, TV6

Annons
X

Schyman

DEBATT Gudrun Schyman är debattsugen igen. I kväll pressar hon ärkebiskopen Anders Wejryd om hur det kommer sig att gudstro får stå över mänskliga rättigheter. Hon undrar varför en ­majoritet av de kvinnliga prästerna har blivit diskriminerade och kommer in på det patriarkala mörkret.

- - -

Stäng

PERFECT WEEKEND – Nyhetsbrevet från SvD Perfect Guide som håller dig uppdaterad på de senaste samtalsämnena inför helgens middagar.

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Söndag kl 21, TV8

  Musik­maskinen

  MUSIKTÄVLING Tävling med bland andra Jonas Gardell (bilden), Isabella ”Blondinbella” Löwengrip, Victoria Tolstoy och Petra Mede om att klara så många musikfrågor som möjligt. I varje avsnitt är det en tio-i-topplista med ett tema som ska knäckas. Ledtrådar kan komma från husbandet men också från de 300 i publiken som nynnar.

  - - -

  Lördag kl 20, Kanal 5

  FRA – tre bokstäver som ­skakade Sverige

  AVLYSSNING En ny dokumentär om FRA, de tre bokstäverna som skakade Sverige i sommar. Reportrarna Filip Struwe och Mikael Pettersson skildrar frågan som höll på att knäcka regeringen.

  Söndag kl 20, SVT 2

  Svensson, Svensson

  KOMEDI Så var det dags för 13 nya avsnitt av Svensson, Svensson som bor kvar på Trollstigen i Vivalla. Gustav fortsätter att ljuga för sig själv och Lena sitter i kommunfullmäktige som folkpartist, något maken ogillar. I rollerna bland andra Suzanne Reuter, Allan Svensson och Claudia Galli.

  - - -

  Lördag kl 20, SVT 1

  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X