Annons
X
Annons
X

Avdelningar kräver Nordströms avgång

Nu börjar de egna leden tröttna. Både Kommunal i Norrbotten och i mellersta Norrland kräver nu att skandalen kring krogar, fester och lägenheter får konsekvenser, och att ordföranden och styrelsen avgår.

Av TT
(uppdaterad)
Skandalerna i Kommunal
[object Object]
Kommunals ordförande Annelie Nordström. Foto: Henrik Montgomery/TT

Kommunal i Norrbotten kräver att förbundsstyrelsen i Kommunal avgår, skriver Norrländska Socialdemokraten. Enligt tidningen har avdelningen skickat ut ett sms till medlemmarna om att avdelningen nu kräver att hela styrelsen ställer sina platser till förfogande.

Under dagen har Kommunals ordförande i Norrbotten haft krismöte med de förtroendevalda som lett fram till avgångskravet.

Även Kommunals sektion i mellersta Norrland vill att affären får konsekvenser för ledningen. Avdelningen kräver att Annelie Nordström avgår som ordförande, rapporterar lokala medier. Kommunal Mellannorrland har haft krismöte i Sundsvall på tisdagen. Ett trettiotal sektionsordföranden och regionala ombud har enats om att det är bäst att Nordström lämnar sin post efter turerna med krogar, fester och lägenhetsaffärer.

Annons
X

– Vår förbundsordförande måste ta sitt ansvar och avgå, det är ett tydligt krav från våra medlemmar säger Maritha Mähler, ordförande för Kommunal Mellannorrland, till SVT Västernorrland.

Kommunal Mellannorrland hade 2013 nästan 26 000 medlemmar.

Annelie Nordström kommer att hålla en presskonferens under onsdagen, där hon redogör för åtgärder som förbundsstyrelsen beslutat om, uppger pressekreteraren Robin Ljungqvist.

Stäng

SvD NÄRINGSLIVS NYHETSBREV – dagens viktigaste ekonominyheter direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Hur de andra elva avdelningarna inom Kommunal ställer sig är ännu oklart, men fler kan komma med avgångskrav.

  Eva Kärrman, ordförande i Kommunal väst med 48 000 medlemmar:

  – Vi hade alla sektionsordförandena inne här i går. Vi var överens om att de inte ska bestämma det här utan att prata med medlemmarna, och det tar tid. Vi behöver den här veckan på oss.

  Också sektionsordförandena i Kommunal sydväst, som omfattar Hallands och Jönköpings län, höll ett möte på måndagen där de senaste dagarnas händelser behandlades.

  – Många medlemmar har på vår Facebooksida krävt hela ledningens avgång, men inget sådant krav har riktats mot Anneli Nordström från avdelningen, säger Sebastian Westman, kommunikatör på Kommunal sydväst.

  Annons
  Annons
  X

  Kommunals ordförande Annelie Nordström.

  Foto: Henrik Montgomery/TT Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X