Annons

Maria Rimpi: Gör smarta klimatval med hjälp av SvD:s klimatkalkylator

Har du också tänkt att du borde ta tag i ditt resande och dina matvanor för att leva klimatsmartare? Då ska du använda SvD:s klimatkalkylator, ett superenkelt verktyg som ger dig insikterna och inspirationen du behöver för att minska ditt koldioxidavtryck.

Publicerad

Hej, jag heter Maria Rimpi och jag är klimatmissbrukare. Jag är också redaktionschef på den svenska tidning som de senaste fyra åren rapporterat mest om klimatet och en av få redaktioner som prioriterar att ha en klimatreporter på heltid. Så i min yrkesroll kan jag sträcka lite på mig, SvD bidrar till att uppmärksamma och skapa medvetenhet kring vår tids kanske viktigaste fråga.

Men privat ser det sämre ut. Jag har inte riktigt velat ta till mig att mitt eget klimatavtryck faktiskt inte är särskilt smickrande. Jo, jag sopsorterar sedan ett decennium och har hängt på medelklasstrenden med minskad köttkonsumtion, men jag flyger till Kroatien i sommar (jag behöver ju verkligen få koppla av i solen...), kör ofta barnen med bil den halva kilometern till skolan (jag har ju så bråttom och så många viktiga möten jag ska hinna till...) och shoppar nya jeans till ungarna utan att kolla vad som finns i lådorna med ärvda kläder på vinden (det är ju så stökigt och lågt i tak däruppe, och jag har ju som sagt väldigt bråttom...).
Så hej, jag heter Maria Rimpi, 10 ton koldioxid.

Annons
Annons
Annons
Annons