Hedgefondmiljardär väcker liv i död klimatfråga

De konservativa bröderna Koch i höstens valrörelse får motstånd av den liberale miljardären Tom Steyer som siktar in sig på några senats- och guvernörsposter för att öka trycket i klimatfrågorna.

Under strecket
Publicerad
Miljardären Tom Steyer satsar 100 miljoner dollar på senat- och guvernörsrace och vill återuppväcka den i USA halvdödad klimatfrågan. Bland republikaner anser bara 20 procent  att klimatförändringarna orsakas av människan.

Miljardären Tom Steyer satsar 100 miljoner dollar på senat- och guvernörsrace och vill återuppväcka den i USA halvdödad klimatfrågan. Bland republikaner anser bara 20 procent att klimatförändringarna orsakas av människan.

Foto: STEVE HELBER /AP
Annons

Steyer, som lämnat sin hedgefond Farallon, är inte helt ny i politiken. Han hade ett finger med när initiativ för att mildra miljölagarna i Kalifornien stoppades och tros ha bidragit till att president Barack Obama inte godkänt den omstridda oljeledningen Keystone XL från Kanada.

– Vi måste se till att accelerera politiskt stöd i denna kritiska fråga innan det blir för sent, sa Tom Steyer när han beskrev planerna på att kanalisera mångmiljonbelopp till kandidater via sin Nextgen Climate.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons