Till SvD.se
SvD Perfect Guide

Hedda Spendrup: ”Jag smyger ner sardeller i det mesta”

Ölbryggaren Hedda Spendrup minns en IPA i San Francisco, går gärna till Tennstopet och bjuder morfar på geléråttor till middag.

Text: Mari Janson - 13 augusti 2021
Annons

Vilken Stockholmskrog besöker du oftast och vad beställer du?
– Tennstopet. Vi bor i närheten och drar ofta dit när vi är för trötta för att laga mat. Äter biff Rydberg, rimmad lax eller köttbullar.

Mest minnesvärda drinken?
– I San Francisco med en kollega. Vi var på en ikonisk bar och han frågar ”du har väl druckit Pliny the Elder?” som om det var en självklarhet. I ölvärlden är den utnämnd till den bästa IPA som går att köpa för pengar, men jag var ung och hade inte druckit den. Vi beställde och den var tappad på flaska samma dag. Så färskt som det kan bli och den smakade ljuvligt. Jag har sedan den dagen inte druckit en mer välbalanserad IPA.