”I de mer extrema högerkretsarna finns en föreställning om att det pågår någon sorts inbördeskrig där invandrade män ger sig på blonda kvinnor. Det är helt enkelt inte sant. De som är allra mest utsatta för sexuellt våld är andra generationens invandrade kvinnor”, säger Ann Heberlein.
”I de mer extrema högerkretsarna finns en föreställning om att det pågår någon sorts inbördeskrig där invandrade män ger sig på blonda kvinnor. Det är helt enkelt inte sant. De som är allra mest utsatta för sexuellt våld är andra generationens invandrade kvinnor”, säger Ann Heberlein. Foto: Staffan Löwstedt

Heberlein: ”Människor som kommer hit behöver mycket bättre vägledning”

Svenska värderingar. Får Ann Heberlein välja så blir det den stora valfrågan. Lagom till Almedalen är författaren, opinionsbildaren och moderatpolitikern Ann Heberlein aktuell med en personvalskampanj och en bok om invandrare som våldtar.

Publicerad

Regnet duggar över Lunds kullerstensgator. Det är en morgon i början av februari och Ann Heberlein vaknar av att mobilen plingar till.

Sms från en läsare. En av alla dem som backat Kickstarterkampanjen hon satt i gång för att finansiera sitt nya bokprojekt. Boken som redan på konceptstadiet var för kontroversiell för att det skulle vara lönt att gå till ett stort bokförlag med idén.