Haveriet – historien bakom HQ:s kollaps

Finansinspektionens chockbesked förra lördagen förändrade allt för finansduon Sven Hagströmer och Mats Qviberg. Veckan har varit kaotisk. På HQ Banks huvudkontor utbröt nästan slagsmål bland personalen under några laddade ögonblick i tisdags. Är epoken Hagströmer-Qviberg slut?

Under strecket
Publicerad
Skrivbord på Öresund, Sven Hagströmer och Mats Qviberg.

Skrivbord på Öresund, Sven Hagströmer och Mats Qviberg.

Foto: YVONNE ÅSELL
Annons

Assistenten gråter. Hon sitter ensam kvar vid sitt bord och någon går fram och sätter sig bredvid för att trösta. Andra skriker ilskna kommentarer till hennes kollegor, eller före detta kollegor, som nu tyst är på väg att lämna rummet. Stämningen är extremt spänd. Smockan hänger i luften.

Den direkta anledningen är att Carnegie just meddelat att man köper över 40 utvalda medarbetare från den kraschade banken. Beskedet kommer som en chock. Det är tisdag eftermiddag den 31 augusti på HQ Bank i Stockholm. I flera dygn har de anställda på HQ tillsammans med ledningen kämpat för att hitta en lösning och slippa likvidation. Huvudkontoret på Mäster Samuelsgatan var för bara en vecka sedan en normal arbetsplats. Nu har den delvis förvandlats till en sovsal, filtar ligger utslängda på sofforna och tandborstmuggar står uppställda här och var.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons