Annons

Hästköpet blev succé

De köpte hästen för några månader sedan.
Nu på lördag tillhör Tomtestallets Rhinestone en av favoriterna på V75.
– Detta känns overkligt, säger en av delägarna, Nils Larsson.

Publicerad

Tomtestallet, som de valt att kalla sig, består av fem killar som hittade Rhinestone på en internetsida. De bestämde sig för en snabb affär och redan i första starten för ”tomtarna” blev det seger.
– Det kändes helt overkligt då hon gick och vann första starten för oss. Vi hade ägt henne knappt 24 timmar. Sedan, det sättet hon gör det på... jag trodde knappt mina ögon, säger Rickard Johansson, som liksom Nils Larsson är en av delägarna.

Nu är det dags igen. Denna gång handlar det om lördagens V75 på Örebrotravet och faktum är att Rhinestone tillhör en av de mer betrodda i femte avdelningen. Hon startar från spår sju i voltstart.
Ägargänget tror på sin häst.
– Det känns som att det är nu vi ska få en V75-vinnare. Distans, spår och motstånd kan inte vara lämpligare och med rätt lopp tror jag hon har bra chans, säger Nils Larsson.
Värst emot på förhand ser ut att vara Olle Goop-tränade Early Launcher som startar med spår tio, men mest respekt har killarna för Emeli Accent som de tror är värst emot inledningsvis och till slut.
– Som jag ser det är det hon som är värsta motståndaren. Kusken säger att han ska köra i spets med den vilket kan vara dåligt för oss. Men jag tror att Rhinestone är en mycket bättre häst, säger Nils Larsson.

Annons
Annons
Annons