Annons

Hasse Alfredson somnade in lugnt och stilla

Författaren, underhållaren och regissören Hans Alfredson är död, uppger hans familj för TT. Han avled i dag på Danderyds sjukhus. Hans Alfredson blev 86 år.

"Nästan sant blev det som du ville att det skulle stå på din gravsten: "Log och dog". Tack till alla ni som hjälpt till den här tiden och till er som tittat, lyssnat och skrattat genom åren", skriver familjen i ett uttalande.

SvD:s teaterkritiker Lars Ring skriver bland annat i sitt minnesord över den folkkäre konstnären: Hans Alfredson är död – och därmed en hel unik komisk sort. Han var en representant för en humanistisk, intellektuell och på samma gång mycket folkligt språklig absurdism. Han var en blandning av bondkomiker och nonsenspoet, av politisk ironiker och shakespearsk narr. En akademiker som aldrig blev beskylld för att vara snobbig, skåning som aldrig skälldes för tjock och radikal som aldrig blev partipolitiskt enögd.

Samtidigt råder stor dramatik i Florida där monsterorkanen Irma nu har dragit in över sydligaste Florida. Stora översvämningar och svåra stormskador väntas när orkanen drar vidare upp över delstaten under eftermiddagen och kvällen amerikansk tid. Myndigheterna manar människor att hålla sig inomhus.

Under strecket
Publicerad
Annons
Annons
Annons