Annons

Härvan kring Kindberg når tingsrätten

Miljonerna har rullat från det ena företaget till det andra och till sist hamnat i fotbollsklubben Östersunds FK. Mitt i härvan står den tidigare ordföranden Daniel Kindberg, som enligt åklagaren planerat ett invecklat upplägg med falska fakturor för att olagligen hjälpa sitt lag.

På torsdag inleds rättegången i Ångermanlands tingsrätt.

Carl Cato / TT
Publicerad

Det börjar hos Skatteverket. Vid en granskning av ett transportföretag i Västernorrland uppstår frågetecken. Företaget har på pappret utfört arbeten åt bygg- och fastighetsbolag i Östersund – där Daniel Kindberg vid tiden hade framträdande positioner – samt köpt tjänster från ett företag knutet till fotbollsklubben Östersunds FK.

Har dessa uppdrag verkligen utförts?

Daniel Kindberg vid en presskonferens 2018, ett halvår innan han avgår som ordförande för Östersunds FK, misstänkt för grov ekonomisk brottslighet. Nu börjar huvudförhandlingarna i rättegången mot Kindberg och ytterligare två män. Arkivbild.

Foto: Robert Henriksson/TT Bild 1 av 4

Östersund FK:s dåvarande ordförande Daniel Kindberg håller i april 2018 en pressträff angående anklagelserna om ekonomisk brottslighet. Arkivbild.

Foto: Marie Birkl/TT Bild 2 av 4

Östersunds FK:s Daniel Kindberg på en presskonferens efter en match 2018. Den mediala uppmärksamheten för den kommande rättegång där Kindberg åtalas för grov ekonomisk brottslighet har varit lika stor som den han fick som ordförande för den framgångsrika fotbollsklubben. Arkivbild.

Foto: Robert Henriksson Bild 3 av 4

Östersunds FK:s dåvarande ordförande Daniel Kindberg kramar om spelaren Sotirios Papagiannopoulos under en match mot BK Häcken på Jämtkraft Arena 2018. Arkivbild.

Foto: Robert Henriksson Bild 4 av 4
Annons
Annons
Annons