Annons
X
Annons
X

Härligt "no bullshit"-hotell i Amsterdam

Väldesignat och trendigt – men varmt och personligt. Under en helg i Amsterdam bor vi helst på nyöppnade The Hoxton.

Den brittiska minikedjan har tagit klivet ut i Europa.

Den brittiska minikedjan har tagit klivet ut i Europa. Foto: The Hoxton

I romanen ”Följande Historia” vaknar den pensionerade latinläraren Herman Mussert upp på ett hotellrum i Lissabon där han tjugo år tidigare hade en otrohetsaffär med en kvinnlig kollega. Haken? Han gick till sängs i sin lägenhet hemma i Amsterdam. Kortromanen är skriven av den tidigare så ofta Nobelpristippade holländaren Cees Nooteboom och är med sina nätta 96 sidor ett utmärkt sällskap under en helg i Amsterdam.

Helst läser du den i någon av de cognacsfärgade skinnfåtöljerna på designhotellet The Hoxton. Den brittiska minikedjan har med sin nyöppnade Amsterdamfilial tagit sitt första kliv ut i Europa. Och det är ett synnerligen lyckat kliv.

The Hoxton är inrymt i fem vackra tegelhus från 1600-talet som ramas in av stans kanaler. Precis som på de brittiska förlagorna är devisen ”no bullshit”. Det innebär dagliga frukostpåsar, en timmes gratis utlandssamtal och i stället för dyra minibarer är rummen utrustade med kylar där gästerna kan lägga in sin egen mat och dryck. I övrigt är rummen inredda med puderrosa sammet-styger, fristående badkar och designklassiker från 50-talet. För den konstintresserade är Amsterdam en dröm. Rijks-museum, Van Gogh-museet och samtidskonstmeckat Stedelijk Museum ligger på promenad-avstånd från varandra.

Annons
X

Bara ett stenkast från The Hoxton hittar du Go Gallery, ett streetartgalleri med konstnärer som inhemske Max Zorn och The London Police som även gjort en stor muralmålning runt hörnet.

Vill du läsa fler liknande artiklar? Följ SvD Perfect Guide på Facebook!

Annons
Annons
X

Den brittiska minikedjan har tagit klivet ut i Europa.

Foto: The Hoxton Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X