Härlig stämning både ute och inne

Under strecket
Publicerad
Annons

MARIEHAMN
Sjökvarteret i Mariehamn kan du uppleva en härlig julstämning på marknaden den 16 december. Att bland tjärdoft och sömniga vinterbåtar handla kvalitetsjulklappar i åländsk hantverkstil är ett nöje för alla parter. Shopping i stan med Marimekko och finska och åländska designer-klappar är inte dumt det heller. Fika på mysiga Bagarstugan när du är färdig.
De åländska stenkyrkorna fylls av lyssnare när de många julkonserterna ges. Att bo i stuga och se ett svallande hav, medan brasan sprakar därinne är inte fel det heller. Dessutom anordnas fisketurer och andra fritidsaktiviteter även så här års. Åland har en egen slalombacke, som är väldigt populär.
Om du ändå är ute på landet finns all anledning att pröva julborden som serveras på många håll. Åk till Geta Bergen, ät varmt och gott på krogen Soltuna (tel +358 18 49530) och titta på Norrhavet. För ännu mera natur, ta en julbordsweekend à 105 euro på Hotell Havsvidden, ensligt beläget vid Norrhavet i Geta och med pool, tre sorters bastu samt splendida matsalsvyer.

Helena Wetterström

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons