Annons
X
Annons
X

Hardy Nilsson tränar Djurgården

Hardy Nilsson tar över Djurgården.

– Dif har ett intressant lag. De unga spelarna är uppsidan. De kan man utveckla endast genom att spela dem mycket, säger Hardy i sin ”programförklaring”.

Hardy Nilsson.
Hardy Nilsson. Foto: SCANPIX ARKIVBILD

Efter tiondeplatsen den här säsongen väljer Dif:s ledning att göra tränarduon Tomas Montén och Mikael Johansson till assistenter till Hardy Nilsson, ”Hårde Hardy”.

– Jag har väl blivit lite rund i kanterna under åren, men vi får väl se hur det blir med adrenalinet under matcherna, säger Hardy.

Senast Hardy Nilsson tränade Djurgården blev det dubbla SM-guld, 2000 och 2001. Efter utflykter som förbundskapten för Tre Kronor och ute i Europa, är Nilsson nu tillbaka i Dif.

Annons
X

– Jättekul. Positivt. Jag bor i Stockholm och jag jobbar med ishockey, så det är klart att det känns rätt att få träna Djurgården igen, säger Hardy.

Den 61-årige västerbottningen, som vann SM-guld som spelare med Skellefteå 1978, har kontrakt med österrikiska Salzburg till den sista april. Men han har bott i Stockholm det mesta av tiden och, som han säger, ”varit curlingpappa” till sonen Sven, 12.

– Det har varit ganska lugnt, skrattar Hardy.

Den 1 maj kastas Hardy Nilsson in i allvaret: det skamfilade Dif-ryktet ska återupprättas. Hardy avfärdar alla farhågor att han skulle ändra den djurgårdska princip som bygger på spelare från stockholmstrakten - när Nilsson ledde Dif till de dubbla SM-gulden hämtade han spelare från hela landet.

– Jag har absolut inga problem med den principen. Stockholmshockeyn har alltid varit duktig på att leverera spelare...tyvärr spelar inte alla i Djurgården. När jag tränade Dif senast tog vi fram några riktigt bra spelare, säger Hardy och räknar upp Mikael Tellqvist, Niklas Kronwall, Jimmie Ölvestad och Kristofer Ottosson.

Och Fredrik ”Linkan” Bremberg, en spelare som, åtminstone för en utomstående betraktare, inte alls går ihop med Hardy Nilssons hockeyfilosofi - hur ställer sig Hardy till honom?

– Tja, när det gäller ”Linkan” så slits man väl mellan hopp och förtvivlan. Han är ju bara så totalt underbar att se... och ibland inte. Men så länge ”Linkan” producerar så är det absolut inga problem för mig.

Även om Dif:s ledning diskuterat tränarfrågan med Hardy Nilsson en tid, så blev tränarbytet - eller snarare förstärkningen på tränarbänken - en överraskning. Spelarna fick beskedet på ett hastigt inkallat möte under måndagseftermiddagen.

– Det gick väldigt snabbt. Vi blev kallade till omklädningsrummet via sms, och fick beskedet då, berättar backen Marcus Ragnarsson.

Som ser positivt på Dif:s nya tränarval:

– Jag gillar Hardy, det behövs en lite hårdare stil. Det blir ordning och reda och jävlar anamma. Det har man nytta av under en lång säsong, säger Marcus Ragnarsson.

Annons
Annons
X

Hardy Nilsson.

Foto: SCANPIX ARKIVBILD Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X