Annons

PojkenHårdhänt sexuell lek laddas av klasskonflikt

Tova Gerge, född 1982, arbetar med scenkonst och litteratur. Hon har tidigare skrivit diktberättelsen ”Rakel delat med tio” (2012) och diktsamlingen ”Manualen” (med Athena Farrokhzad, 2009).
Tova Gerge, född 1982, arbetar med scenkonst och litteratur. Hon har tidigare skrivit diktberättelsen ”Rakel delat med tio” (2012) och diktsamlingen ”Manualen” (med Athena Farrokhzad, 2009). Foto: Moa Schulman

Det är en tom och skrämmande värld som berättaren målar upp i Tova Gerges romandebut. Mannen, som har vuxit upp i en missbrukarfamilj, inleder en relation med en transpojke – en osäker ung man som nyss var flicka. Med ett stramt språk skildrar hon den sårbarhet som uppstår ur deras spel med dominans och underkastelse.

Publicerad

En hand som kräver längre hår hos den andre för att bättre kunna greppa det, bättre kunna betvinga, lättare kontrollera. Men som till sist ändå famlar i luften, knyts runt sig själv, inget annat.

Med ”Pojken” har Tova Gerge genom att ingående skildra en bdsm-relation mellan en transpojke och en vuxen man skrivit en karg och fängslande roman om att vara fast i berättelsen om sig själv. Om att försöka nå utanför sig men med varje desperat krafsande i luften utanför den egna kroppen, det egna jaget, bara ytterligare befästa sig själv som sig själv och inget annat. Men också om klass som valuta i det sexuella spelet, om vem som på allvar riskerar att falla och vem som kan unna sig att leka.

Annons
Annons
Annons