X
Annons
X

Hårdare straff väcker frågor

Försittning i stället för kvarsittning. Avstängning som straff för extrem misskötsel. Meningarna om nya disciplinregler går isär bland elever och lärare. "Med jättehårda straff blir man osäker", säger 14-årige Marc Jullings på Aspuddens skola i södra Stockholm.

Om stökiga elever kan stängas av en vecka kan  det vara bra för andra. tror Kosmas Koskeridis. ”Det kanske är bra om det blir mer lugn och ro för dem som sköter sig”, säger han.
Om stökiga elever kan stängas av en vecka kan det vara bra för andra. tror Kosmas Koskeridis. ”Det kanske är bra om det blir mer lugn och ro för dem som sköter sig”, säger han. Foto: MAGNUS LIAM KARLSSON

Det är uppbrottsstämning i klass 8b i Aspuddens skola. Över salen ligger en doft av nybakat bröd, och flera elever har munnen full. Det är en av veckans sista lektioner. Förslaget på nya disciplinregler mot stökiga elever i den nya skollagen väcker reaktioner.

Om stökiga elever kan stängas av en vecka kan det vara bra för andra. tror Kosmas Koskeridis. ”Det kanske är bra om det blir mer lugn och ro för dem som sköter sig”, säger han.

Foto: MAGNUS LIAM KARLSSON Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X