Emelie Roos:Hård strid om Iranavtalet i USA

Emelie Roos
Utan diplomatiska vägar framåt riskerar USA att hänvisas till militära lösningar – ett skräckscenario i en redan instabil och konflikthärjad region, skriver Emelie Roos.
Utan diplomatiska vägar framåt riskerar USA att hänvisas till militära lösningar – ett skräckscenario i en redan instabil och konflikthärjad region, skriver Emelie Roos. Foto: Carlos Barria / TT NYHETSBYRÅN

Efter långa förhandlingar i Wien har nu de sex stormakterna och Iran nått ett avtal om Irans kärnenergiprogram. Men kritiken mot avtalet är hård i USA och striden riskerar nu förflyttas till den amerikanska inrikespolitiska scenen.

Publicerad
Annons

Enligt EU:s utrikeschef Federica Mogherini står världens säkerhet på spel. Ett avtal ska ses som ett stort framsteg i de konfliktfyllda relationerna mellan Iran och USA och minskar risken för en militär konflikt. Men i och med att parterna inte kunde enas i förra veckan förlängdes tiden för USA:s kongress att godkänna avtalet från en till två månader. Den långa tidsperioden ökar riskerna för att avtalet blockeras.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons