Annons
X
Annons
X

Hård MUF-kritik mot vargjakten

Niklas Wykman, ordförande i Moderata ungdomsförbundet MUF, riktar hård kritik mot den moderatledda regeringens rovdjurspolitik efter lördagens vargjakt.

Av TT
(uppdaterad)

Han hävdar att regeringen tror sig kunna locka väljare ”genom att tillåta dödandet” men i själva verket ”har fallit offer för jägarlobbyns falska argument”.

”Även i de mest vargtäta delarna av landet har vargen ett starkt stöd”, skriver Wykman i en debattartikel på Politikerbloggen.

Stäng

CHEFREDAKTÖRENS NYHETSBREV – veckans bästa journalistik från SvD direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Wykman anser att lördagen den 2 januari 2010 går till historien som en ”sorglig dag för svenskt natur- och miljöengagemang”.

  Annons
  X

  ”Med de 22 skjutna vargarna har vi förlorat i trovärdighet när det kommer till skydd av den biologiska mångfalden. När vi nu har utrotat tio procent av vår vargstam, vad ska vi då säga om Indien gör detsamma mot tigrarna, Japan mot valarna eller Australien mot vithajen”, frågar sig Wykman.

  MUF-basen menar att regeringens rovdjurspolitik varken är baserad på vad som är bra för den biologiska mångfalden eller har stöd i folkopinionen.

  ”Men lika illa är att den saknar förankring i de idéer vi säger oss företräda. Konservatismen råder oss att värna natur och miljö och liberalismen säger oss att vara rationella och förnuftiga. Ett kraftigt angrepp på en hotad djurstam gör inget av detta”, skriver han.

  Stockholm TT

  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X