Hård kritik från svensk hockeypress

Kritiken mot Tre Kronors insats mot Tjeckien i World Cup är inte nådig. Samtliga krönikörer kräver Hardy Nilssons avgång, och samtliga riktar hård kritik mot de svenska hockeymiljonärerna. Så här skriver de svenska dagstidningarna.

Under strecket
SvD
Publicerad
Annons

Aftonbladets Lasse Anrell skriver att förlusten är ett av de stora fiaskona i svensk hockeyhistoria. Vidare skriver han att Hardy Nilsson absolut måste avgå, något annat alternativ finns inte.
Anrell menar också att Foppa-generationen nu definitivt gjort sitt:
”De har kallats Den Gyllene Generationen i svensk hockey och det har talats om att det här var sista chansen för dem att vinna något stort. Nu vet vi: de är Den Förlorade Generationen i svensk hockey och de kommer aldrig vinna något stort”, skriver Anrell.
Sågningen fortsätter:
”Tre Kronor blev utbuade. Det var de mest välförtjänta burop jag hört i idrottssammanhang.”

Expressens Mats Olsson är även han skoningslös i sin kritik mot Hardy Nilsson, och kräver att denne omedelbart avgår. Men det är fler som borde följa med, det är trots allt spelarna som är på isen i 60 minuter.
”Det som hände i går var att svensk hockey med stor entusiasm grävde sin egen grav. Hardy Nilsson hade stor hjälp i detta av våra hockeymiljardärer”, skriver Olsson.
Han beskriver matchen som klassisk – på helt fel sätt.
”Det var en klassisk kväll i Globen i Stockholm i går. En klassisk kväll eftersom den gav ansikte åt ett totalt jävla mörker.”

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons