Annons

Josefin Holmström:Har Twitter blivit New York Times redaktör?

Bari Weiss (född 1984) arbetade till nyligen som kultur- och politikredaktör vid New York Times. Hon har även skrivit boken ”How to fight anti-semitism”.
Bari Weiss (född 1984) arbetade till nyligen som kultur- och politikredaktör vid New York Times. Hon har även skrivit boken ”How to fight anti-semitism”. Foto: Alberto E Tamargo/AP

Bari Weiss anställdes av New York Times för att bevaka den del av den amerikanska befolkningen som röstade på Trump. Nu har hon sagt upp sig under tumultartade former – och hon menar att det delvis är Twitters fel.

Under strecket
Publicerad

”Twitter har blivit New York Times egentliga redaktör.” Med de hårda orden sade Bari Weiss nyligen upp sig från sitt arbete som politisk och kulturell redaktör på den anrika amerikanska tidningen. Uppsägningen skedde mycket publikt, i ett öppet brev som snabbt väckte enorma reaktioner på nätet.

Weiss blev anställd på New York Times 2017, i kölvattnet efter Trumps seger i presidentvalet – en seger som tog tidningen och många amerikanska intellektuella på sängen. Hur kunde det ske? Tanken med Weiss rekrytering var att hon skulle bevaka den del av befolkningen som inte röstat på Hillary Clinton eller kampanjat för Bernie Sanders. Hennes uppgift var att få in fler konservativa eller åtminstone mittenröster i tidningen. Men hon blev snabbt kontroversiell, bland annat för sin kritik av begreppen intersektionalitet och kulturell appropriering.

Annons
Annons
Annons