Annons
X
Annons
X

Här tjänar alla över hundra tusen kronor

Finansbolaget ABG Sundal Collier betalar bäst löner i Sverige, enligt en färsk rapport. Snittlönen ligger på 117 000 kronor i månaden. ”Vi har en hög andel specialister i Stockholm,” säger Sverige-vd:n Knut Pedersen.

ABG Sundal Collier är ett norskt bolag, vilket kan föra tankarna till rikedom och höga löner. Men det är på Stockholmskontoret den högsta snittlönen i finansbolaget finns. Enligt affärsinformationsföretaget Creditsafes lönelista betalar de bäst snittlön i hela Sverige bland bolag med fler än 50 anställda, enligt förra årets bokslut.

– Totalt sett har vi mycket specialistkompetens i Stockholm. Vi har bra stöd från andra kontor med support och backoffice-funktioner, säger Knut Pedersen som är vd i Sverige och chef för Markets.

LÖNEKARTA
De betalar mest där du bor - kommun för kommun

Annons
X

Snittlönen per år ligger på 1,4 miljoner svenska kronor på Stockholmskontoret som vid förra årets slut hade 95 anställda. Det blir 117 000 kronor i månaden, vilket inkluderar rörlig ersättning. Enligt Knut Pedersen är siffran inte uppblåst av höga chefslöner.

– Vi har en relativt platt lönestruktur.

Han vill lyfta fram att banken jobbar efter att ha en så hög andel rörlig ersättning som möjligt.

Stäng

SvD VIN & MAT:s NYHETSBREV – vintips och recept direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  – Då sänker vi risken vilket vi tycker är en hälsosam kompensationsmodell. Samtidigt är det så att den konkurrenssituation vi lever i medför att vi varit tvungna att till en viss grad ha en lite högre fast ersättning.

  Konkurrerar ni mycket med lönen som arbetsgivare?

  – Nej, mindre än folk kanske tror. Kompetenta individer går mycket på arbetsinnehåll och utveckling. Spenderar man mycket tid på jobbet är det många variabler som ska stämma.

  LISTA:
  Här är de 100 företag som betalar mest i snittlön i hela Sverige.

  Snittlönen hos er har ändå minskat sedan förra året. Det är tuffa tider i finansbranschen, kommer den fortsätta nedåt?

  – Vi som firma är lönsam i alla funktioner. Däremot har vår lönsamhet gått ner kraftigt tillsammans med andra aktörers i branschen. Vad som händer framåt vet jag inte. Jag ser ingen tydlig förändring i lönsamheten. Branschen är i ett tufft läge. Och det påverkar förstås det allmänna löneläget negativt.


  LÖNEKARTA
  De betalar mest där du bor - kommun för kommun

  Vem betalar mest i din kommun? svd.se
  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X