Här Sveriges hetaste – och svalaste – län

De två hetaste länen i Sverige är Stockholm och Halland, medan Jönköpings- och Kronobergs län står för de största uppryckningarna det senaste halvåret. Blekinge län hamnar i botten. Det visar Vismas framväxtliga, som rankar alla län utifrån nyföretagande, arbetslöshet och lediga jobb.

Publicerad
GUNNAR LUNDMARK
Foto: GUNNAR LUNDMARK
Annons

Liksom vid tidigare mätningar toppar Stockholms- och Hallands län framväxtligan, medan Jönköpings och Kronobergs län svarar för de största uppryckningarna de senaste sex månaderna. Det visar Vismas framväxtliga, som rankar landets alla län utifrån nyföretagande, arbetslöshet och lediga jobb. Det är tre faktorer som är av stor betydelse för den framtida tillväxten och utgör en bra grund för tillväxt i länet. Placeringen i Framväxtligan är en sammanvägning av länets rankning för samtliga dessa tre ingående faktorer.

– Ett ökat nyföretagande skapar goda förutsättningar för lägre arbetslöshet i framtiden, eftersom dagens nyföretagare är morgondagens arbetsgivare. Samtidigt är förhållandevis låg arbetslöshet och många lediga jobb redan i utgångsläget en bra förutsättning för en positiv utveckling, säger Rolf Dahlberg, vd för Visma Spcs.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons