La PerlaHär är Ingrossos – inte råvarorna – i centrum

En stor bild på Emilio och Åsa Ingrosso är det första som möter oss på La Perla.
En stor bild på Emilio och Åsa Ingrosso är det första som möter oss på La Perla. Foto: Gustaf Månsson

Heter man Ingrosso och driver en krog så går det bra just nu. Då spelar det mindre roll att maten som serveras inte lyfter till några höjder.

Under strecket
Publicerad
Omslagsparet.

Omslagsparet.

Foto: Gustaf Månsson
Gustaf Månsson
Foto: Gustaf Månsson
Menyn domineras av pastarätter.

Menyn domineras av pastarätter.

Foto: Gustaf Månsson
Gustaf Månsson
Foto: Gustaf Månsson
Vägg i vägg i Södermalmsallén ligger Emilios bror Nicola Perellis Usine. Restaurangerna delar toalett.

Vägg i vägg i Södermalmsallén ligger Emilios bror Nicola Perellis Usine. Restaurangerna delar toalett.

Foto: Gustaf Månsson
Annons

Familjen Wahlgren/Ingrosso är kanske Sveriges mest kända familj just nu. Att då som Emilio och Åsa Ingrosso, efter flera år på Mallorca, öppna krog i Stockholm och ge folket vad de tycks vilja ha, Italieninspirerad mat och en chans att få en glimt av Benjamin eller Bianca, är smart.

Vid båda våra besök är en betydande del av gästerna tonåringar med föräldrar, eller sällskap med unga kvinnor i 20-årsåldern. Om det är en tillfällighet låter vi vara osagt. Klart är i alla fall att detta inte är en restaurang där ägarna vill vara anonyma. För det första som möter oss i ingången är en stor bild på Emilio och Åsa Ingrosso mitt i ett danssteg.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons