Annons

Har någon av er besökt en grisgård?

Elisabeth Ohlson Wallin, Per Morberg, Gudrun Schyman, Mian Lodalen, Klara Zimmergren, Stefan Sundström, Unni Drougge, Mats Strandberg, Agneta Sjödin med flera uppmanar till bojkott av allt griskött.
Elisabeth Ohlson Wallin, Per Morberg, Gudrun Schyman, Mian Lodalen, Klara Zimmergren, Stefan Sundström, Unni Drougge, Mats Strandberg, Agneta Sjödin med flera uppmanar till bojkott av allt griskött. Foto: SCANPIX
Under strecket
Publicerad

Ett antal författare, programledare och komiker skriver en debattartikel om grisuppfödning och grisbranschen. En bransch som man, om man vill vara trovärdig, bör ha någon slags kunskap om.

Låt mig börja med att bemöta ett av era felaktiga påståenden. Ni skriver att myndigheterna slätade över missförhållandena och rättssystemet visade sig totalt ovilligt att utreda djurskyddsbrotten. Faktum är att det är precis tvärtom. Är det någon bransch som myndigheterna återkommande kontrollerar så är det grisbranschen. Ett stort antal djurskyddskontroller och inspektioner har genomförts på de anmälda gårdarna, bland annat på Blackstaby. Förundersökningen mot ägaren lades ner, eftersom åklagaren ansåg att brott inte kunde styrkas på en enda punkt. Inte heller någon annan av de 91 grisbönder som polisanmäldes av Djurrättsalliansen fälldes.

Annons
Annons
Annons