Här köper sjukhusgästerna maten till anhöriga

Varje dag kommer ett tiotal personer in till Blomgrens chark på Södermalm i Stockholm för att köpa färdigrätter till anhöriga som ligger på sjukhus i länet. I butiken ser ägaren Margareta Eriksson konsekvensen när patienter och deras anhöriga tröttnat på sjukhusmaten.

Under strecket
Publicerad
Margareta Eriksson har själv försökt få både äldreboenden och sjukhus att köpa färdigrätter från henne. Telefonsamtalen har varit många, men med några få undantag har svaret alltid blivit att hennes färdigrätter är för dyra.

Margareta Eriksson har själv försökt få både äldreboenden och sjukhus att köpa färdigrätter från henne. Telefonsamtalen har varit många, men med några få undantag har svaret alltid blivit att hennes färdigrätter är för dyra.

Foto: MAGNUS LIAM KARLSSON
Annons

Flera gånger i veckan kom mannen in i Margareta Erikssons butik i Stockholm för att köpa kroppkakor till sin sjuka mor. Hon låg på sjukhus, men vägrade äta sjukhusmaten. Hemlagad husmanskost tyckte hon dock om, och kroppkakorna blev räddningen för mannen.

Det här är bara en av många historier som Margareta Eriksson har om kunder som köper färdiglagade rätter av henne till anhöriga som ligger på sjukhus i länet. Varje dag pratar hon med kunder som berättar att de tröttnat på sjukhusmaten. Folk ringer eller kommer in i butiken i närheten av Södersjukhuset för att köpa allt från raggmunk till sillbullar och laxpudding.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons